• Ole Huld

Grilltennis

Kult-sporten GrillTennis er et skævt sportskoncept, som har vokset sig stort og nu er en blevet en hobby med job i. Her er historien om sporten der dyrker moustaches, høje hestehaler, vintage sportstøj, pandebånd og respektfulde knips.


Vinder Bedste Sportskoncept - Let's Play DAC - 2016.

I sommeren lånte jeg GrillTennis-konceptet ud til TV2 Lorry i 15 uger og besøgte by- og havnefester. Udover at GrillTennis fungerede som den samlende ting i løbet af sommeren stod jeg for samarbejderne med de respektive værtssteder.

Ide & koncept: For det første: Hvad er GrillTennis? 1: En kærlighedsbarn mellem cricket og ølbowling? 2: Et havespil med storhedsvanvid? 3: En gentleman-sport for begge køn?


Lidt af det hele! I GrillTennis kæmper tomandshold bevæbnet med strandtennis-ketchere om at placere en plastikbold ned i en kop, der står i en kuglegrill. Det handler om præcision, hurtighed og nerver af stål. De senere år er flere og flere spillere kommet til. Og de kommer for andet end selve sporten. De kommer på grund af stilen, de gode historier og det festlige fællesskab.GrillTennis på Rådhuspladsen i København. Den store Glorry Cup-finale blev lavet i samarbejde med Copenhagen Pride.


Historien om GrillTennis

Der er sket en del siden jeg stod i et sommerhus i Toscana i år 2000 med et hold venner og

gloede på en gammel kuglegrill og et strandtennis-sæt. Da det blev kedeligt at spille bolden frem og tilbage opfandt vi nogle regler og pointssystemer og DIY-sporten GrillTennis var skabt.


Derefter lå sporten stille frem til 2013, hvor jeg flyttede i en villa på Amager og begyndte af

afholde DM i GrillTennis på sin villavej. Disse events voksede langsomt i størrelse og gav blod på tanden til at tage et skridt op og vise resten af verden storheden i at placere en bold i en kop placeret i en gylden grill.


I sommeren 2018 rejste GrillTennis-forbundet rundt i hele Storkøbenhavn i samarbejde med TV 2 Lorry, vi havde 28 deltagende hold til den store Glorry Cup-finale på Rådhuspladsen i København, vi afholdte nordjyske mesterskaber i samarbejde med kunstmuseet Kunsten og vi besøgte Go’ Morgen DK, da der var afbrændingsforbud, og man manglede noget fornuftigt at bruge sin grill til.


GrillTennis blev endda ophævet til undervisningsfag, da KEA (Københavns Erhversakademi) brugte GrillTennis som case i en 24-timers eksamensopgave på overbygningen i Digital Storytelling, og jeg har undervist i GrillTennis på Multiplatform Storytelling i Aarhus. .


Og ja, nu er ligaer i København og Haderslev og på et universitet i USA har man også taget sporten til sig og der mødes man hver fredag og spiller GrillTennis og hylder alt dansk.


Det fortjener et KNIPS!


Saamarbejdspartnere:

DR

TV2 Lorry

KEA

+ mange flere


Målgruppe:

Alle med en smule boldøje i alderen 15-70 år - begge køn


Min rolle:

Koncept

Kommunikation

Salg

Projektleder

AfviklerGrillTennis rammer bredt og kan spilles af både unge og ældre. Mottoet er at alle med en smule boldøje kan være med.

Visielt og æstetisk lægger GrillTennis sig et sted mellem tysk 70'er-grafik og tidlig 80'er vintage-tennis. Den stilsikre hvide stil er blevet ikonisk og når der spilles ligakampe stiller alle op i reglementeret tøj.

GrillTennis er en blanding af havespil, elitesport og performance-kunst. Alle på teamet har stramt iscensatte roller. Her ses GrillDommeren, der sammen med soigneuren spiller hovedrollerne i sporten.

tag kontakt nu!

OleHuld&
København + resten af landet

Tel: (+45) 42456270

hello@olehuld.dk

  • Facebook
  • LinkedIn

2018 OleHuld&