• Ole Huld

GrillTennis // Den korte historie


I 2019 blev jeg inviteret til at holde en Pecha Kucha om GrillTennis på Absalon, Kbh. Her er det der blev sagt i kort form.


Mit navn er Ole Huld. Jeg ejer produktionsselskabet OleHuld& De Gode Ideer, hvor jeg laver koncepter på tværs af platforme.

Men det jeg elsker mest er sporten GrillTennis. Her er historien om en hobby med indbygget job i.


GrillTennis er et koncept og en sportsgren, hvor tomandshold kæmper om at placere en gummibold i en kop, der står i en gylden kuglegrill ved hjælp af strandtennis-ketchere. Det er en blanding af konkurrencesport, haveleg og performancekunst.

Jeg kalder det et kærlighedsbarn mellem cricket og ølbowling.


GrillTennis er en gentleman-sport for begge køn. Det ses bl.a. ved, at man i sporten ikke klapper, men knipser ved flotte aktioner.


Alle kan i princippet spille med. Hvis man ønsker at selvtræne har vi lavet en workout-app, hvor man ved 10 simple øvelser kan blive en god GrillTennis-spiller.

Mottoet er: Alle kroppe er perfekte GrillTennis-kroppe.

I gamle dage... Historien om GrillTennis starter i et sommerhus i Toscana i år 2000. Et hold venner og jeg var på tur. Vi havde et strandtennis-sæt og en kuglegrill. Vi kedede os. Derfor indførte vi et regelsæt og nogle konkurrence-elementer.

Do It Yourself-sporten GrillTennis var hermed født.


Sporten lå død hen i mere end 10 år, før jeg genopfandt sporten i forbindelse med en vejfest på min Villavej på Amager, hvor jeg afholdt det første officielle Danmarksmesterskab i 2013.


Alle deltagere elskede sporten med det samme, og jeg kunne se, at GrillTennis var den absolut sjoveste måde at være sammen med sine venner på. Både de gamle venner - og de nye venner man fik ved at spille.

Begejstringen over sporten gav mig blod på tanden. Og snart havde jeg solgt ideen til DR, der kunne lide mit koncept om at lave et alternativt OL for selvopfundne sportsgrene. Tanken var, at der måtte være andre end mig, der nørdede igennem med deres dumme projekter,.

Jeg fik for første gang penge i hænderne, men som det sker for så mange andre gode ideer: Så døde det et sted mellem en masse cheflag.


Intet kan dog slå GrillTennis ihjel. Og i årene 2016-2017 kom sporten vidt omkring. Jeg var forbi Roskilde Festival, vandt en koncept pris hos DAC og ikke mindst så afholdte jeg det første VM i GrillTennis i Absalon på Vesterbro.


Til VM deltog 12 hold fra i alt 8 lande, og det gav det vildeste kick: Jeg tænkte for første gang: Fuck, det her kan virkelig noget, når der skrues op for musikken og publikum holder en fest. At jeg tabte finalen og måtte nøjes med sølv behøver vi ikke snakke mere om.

Gennembrudet

I foråret 2018 fik GrillTennis det store gennembrud. Det lykkedes mig at sælge konceptet til TV 2 Lorry, der gav mig penge til at lave 15 events over 15 fredage hele sommeren.

Der var med andre ord GrillTennis i fjernsynet hver eneste fredag, og jeg - og 4-5 andre - kunne nu leve af at spille GrillTennis.

Mama! I made it!!!!


Med penge i hånden var det tid til at få strammet stilen og konceptet op. Det var fra da, at GrillTennis-sporten blev et anliggende for små vintage tennisshorts, strømper i perfekt højde, moustache og en dekadent og tidløs 80’er-æstetik.

GrillTennis-spillerne var blevet til stil-ikoner. Og med opturen gik jeg fra at være en ensom idemand til at have verdens bedste team ved min side.

GrillDommeren - med det sagnomspundne kop-flag, der kun ryger op ved en hole-in-kop

Soigneuren - der sikrer, at spillerne ikke går rundt med en sjusket stil.

Og var der nogen der var glade for sommerens tørke dette år, så var det GrillTennis-forbundet: Afbrændingsforbud er lig med masser af GrillTennis, for man skal jo bruge Grillen til noget.

Det var bl.a. et af temaerne, da hele holdet blev inviteret i Go’ Morgen DK for at fortælle hele landet om sommerens hotteste sportsgren.


Sommeren kulminerede med en stor finale på Rådhuspladsen i august i samarbejde med Copenhagen Pride. Her deltog hele 28 hold i turneringen, og det smukkeste af det hele var, at spillerne blev venner på kryds og tværs. Det var den store blåstempling af konceptet og afslutningen på en perfekt sommer.

Geniet med pandebånden

Og endnu smukkere: Folk har taget sporten til sig. Jeg får jævnligt tilsendt fotos og videoer fra folk, der selv spiller GrillTennis i haven eller på villavejen. Og ja: på et universitet i USA mødes 20-30 studerende hver eneste fredag og spiller GrillTennis og hylder alt dansk.

For dem er jeg en ironisk Jesus-skikkelse, som går under navnet: The Headband Genius.

Som jeg nævnte helt i starten: Jeg elsker GrillTennis. Jeg elsker at spille GrillTennis. Jeg vil påstå, at jeg er allermest lykkelig og mest tilstede, når jeg spiller GrillTennis.

Tænk at have en hobby med et job i.


#2028

Så altså: Helt seriøst. Der er sportsgrene til vinter-OL, der har førre udøvere end GrillTennis. Der er masser af OL-sportsgrene, der er så meget mere dødssyge end GrillTennis.

Hop ombord i kampagnebussen. Vi skal have GrillTennis på OL-programmet i 2028.


BOOK GrillTennis til din fest på www.grilltennis.dk eller smid en mail til Ole Huld